کانکتورها قطعات کوچک و بسیار حیاتی هستند که نقش مهمی در اتصال و انتقال سیگنالها و انرژی در مدارهای الکترونیکی دارند. به زبان سادهتر برای اینکه بدانید کانکتور چیست، میتوان گفت که کانکتورها شبیه پلهایی هستند که دو یا چند بخش از یک مدار را به یکدیگر متصل میکنند. ریشه کلمه کانکتور Connect بوده که به معنی اتصال دادن است و خود کانکتور ابزار اتصالدهنده محسوب میشود. کانکتور قطعهای است که در طیف وسیعی از دستگاهها مانند کامپیوترها، خودروها، تلفنهای همراه و… کاربرد دارد.
اگر قصد خرید کانکتور را دارید، فروشگاه جم ترونیک دارای انواع کانکتور با قیمت مناسب و بهترین کیفیت است. دقت کنید که سوکت و کانکتور دو اصطلاحی هستند که اغلب بهجای هم استفاده میشوند؛ اما سوکت کانکتور یکی از انواع مختلف کانکتور است که برای اتصال تلفن کاربرد دارد. در ضمن سوکت بخشی است که ثابت بوده و بر روی یک دستگاه یا برد نصب میشود؛ در حالی که کانکتور بخش متحرکی است که به یک سوکت آن را وصل میکنند. برای آشنایی بیشتر با این قطعه کوچک و حیاتی و انواع آن با جم ترونیک همراه باشید.
کانکتور چیست؟
کانکتورها قطعاتی هستند که به مدارات الکترونیکی متصل میشوند. این قطعات در مونتاژ، تأمین برق و نصب دستگاههای الکتریکی کاربرد دارند. در واقع اتصالدهندهها جزئی بسیار مهم از هر تجهیزات الکترونیکی مورد استفاده در ماشینآلات صنعتی، ارتباطات و لوازم خانگی و لوازم الکترونیکی مصرفی هستند.
فروشگاه اینترنتی جم ترونیک یکی از بزرگترین عرضهکنندههای قطعات الکترونیکی و رباتیک و انواع کانکتور با کیفیت بسیار عالی است تا خریداران محترم بتوانند بدون نیاز به مراجعه حضوری به فروشگاه و بدون محدودیت مکانی و زمانی اقدام به خرید کانکتور کنند.
انواع کانکتور
پس از اینکه دانستید کانکتور چیست، قرار است به سراغ انواع مختلف کانکتور برویم. یک کانکتور بر اساس نوع اتصال، نوع کاربرد، نوع جنس و … قابل تقسیم است و ما در ادامه به رایجترین انواع کانکتور اشاره خواهیم کرد که عبارتند از:
کانکتور سوکت یا USB
کانکتور سوکت یا USB یک کانکتور اصلی مورد استفاده جهت شبکه بوده و برای ایجاد اتصال بین کامپیوتر با سایر لوازم شبکه از آن استفاده میشود. کابلهای سری Cat4 و Cat5 اغلب توسط کانکتور سوکت به تجهیزات شبکه اتصال مییابند.
برای خرید کانکتور USB با بهترین قیمت کلیک کنید.
کانکتور RJ-45
کانکتور RJ-45 برای اتصال به سوکتهای RJ-45 در تجهیزات شبکه نظیر روترها، کامپیوترها، سوئیچها و سایر دستگاههای شبکه قابل استفاده است. این نوع کانکتورها توسط کابلهای اترنت به دستگاههای شبکه وصل و برای انتقال دادهها و ارتباطات شبکه از آنها استفاده میشود؛ بنابراین دستگاههایی که برای ارتباط از پروتکل اترنت بهره میبرند به این کانکتور نیاز دارند. در ضمن RJ-45 یک سوکت کانکتور بسیار پرکاربرد است.
برای خرید کانکتور شبکه و تلفن همین حالا کلیک کنید.
کانکتور HDMI
کانکتورهای HDMI جهت اتصال دستگاههای دیجیتالی نظیر کامپیوتر، تلویزیون و کنسول بازی به یکدیگر کاربرد دارند. کانکتورهای HDMI اطلاعات و دیتاهای صوتی و تصویری را از یک دستگاه به دستگاه دیگر انتقال میدهند و جهت ارتباطات ویدئویی و صوتی مورد استفاده قرار میگیرند. این مدل کانکتور اولین و تنها سوکتی بوده که قادر است صدا و تصویر را همزمان و به شکل فشرده نشده انتقال دهد.
کانکتور F
کانکتور F نیز یکی از انواع کانکتور است که جهت اتصال کابلهای کواکسیال به آنتنها و مودمها از آن استفاده میشود. این مدل از کانکتور توسط کابلهای کواکسیال به دستگاههای گوناگون الکترونیکی وصل شده و جهت انتقال سیگنالهای تلویزیونی و سایر ارتباطات کاربرد دارد.
کانکتور BNC
کانکتور BNC نیز نوعی کانکتور بوده که جهت اتصال به سوکتهای BNC در تجهیزات شبکه نظیر مودمها دارای کاربرد است. این قطعه توسط کابلهای کواکسیال به دستگاههای شبکه اتصال یافته و جهت انتقال دادهها در شبکههای رادیویی و تلویزیونی، تجهیزات پزشکی و آزمایشگاهی کاربرد دارد.
جم ترونیک یکی از فروشگاههای با سابقه در زمینه فروش انواع قطعات و لوازم الکترونیکی و به ویژه انواع کانکتور است. شما با خرید از این فروشگاه میتوانید از کیفیت، اصل بودن و استاندارد کالای خریداری شده خود اطمینان کامل داشته باشید.
نکات مهم در تهیه و استفاده از کانکتورها
تا اینجا به اطلاعاتی درباره اینکه کانکتور چیست و انواع مختلف آن کدامند، دست یافتید؛ اکنون میخواهیم برخی نکات تهیه این قطعه مهم و استفاده از آن را با شما به اشتراک بگذاریم که عبارتند از:
دقت به نوع سیگنال کانکتور: دقت به اینکه چه نوع سیگنالی قرار است با کابل مخابره شود.
توجه به اندازه و وزن این قطعه: برای دستگاههای کوچک و قابل حمل، کانکتورهای کوچک و سبک بهتر است.
در نظر گرفتن تعداد پین: تعداد پینهای مورد نیاز برای انتقال سیگنالها را مد نظر داشته باشید.
توجه به سرعت انتقال داده: برای کاربردهای با سرعت بالا، کانکتورهای با پهنای باند بالا احتیاج است.
دقت به محیط کار: دمای محیط، رطوبت، ارتعاش و عوامل محیطی دیگر را در نظر بگیرید و کانکتورهایی با استاندارد محافظت در برابر محیط کار نظیر IP رتینگ را برگزینید.
جنس کانکتور: اینکه کانکتور فلزی است یا پلاستیکی را در نظر بگیرید؛ زیرا باید با محیط کاری و نوع سیگنال سازگار باشد.
قابلیت اطمینان: کانکتور باید قابلیت اطمینان بالایی داشته باشد تا در برابر تداخلات الکترومغناطیسی دوام بیاورد.
قابلیت اتصال و جدا شدن آسان: کانکتوری که به راحتی متصل و جدا میشود، نصب و تعمیر آسانتری دارد که هزینه نگهداری را کاهش خواهد داد.
ارتباط برقراری معکوس: در زمان تهیه کانکتور دقت داشته باشید که آیا باید ارتباط دو طرفه انتخاب کنید یا فقط انتقال اطلاعات به یک سمت نیاز دارید.
نگهداری منظم کانکتور: یک کانکتور باید به صورت دورهای تمیز شده و مورد بررسی قرار بگیرد تا از خرابی این قطعه پیشگیری شود.
استفاده از محافظتکننده برای کانکتور: جهت پیشگیری از آسیب به کانکتورها، میتوان از محافظتکنندههایی شبیه به درپوش و یا قلابها برای محافظت از این قطعه کوچک استفاده کرد.
جم ترونیک دارای سابقه طولانی در فروش انواع قطعات الکترونیک و کانکتور است و شما میتوانید از این فروشگاه معتبر و آنلاین محصولات باکیفیت و مرغوبی را خریداری کنید؛ زیرا ضمانت اصالت کالا یک ویژگی مهم بوده که فروشگاه جم ترونیک این ویژگی و آپشن را برای تمامی محصولات خود در نظر گرفته است.
جمع بندی
کانکتور قطعهای کوچک است که نقش حیاتی و مهمی در اتصال و انتقال سیگنالها و انرژی در مدارهای الکترونیکی دارد؛ یعنی کانکتورها شبیه پلهایی هستند که دو یا چند بخش از یک مدار را به یکدیگر متصل خواهند کرد. در واقع کانکتورها قطعاتی محسوب میشوند که به مدارات الکترونیکی متصل خواهند شد و در مونتاژ، تأمین برق و نصب دستگاههای الکتریکی کاربرد دارند.
در این مطلب سعی کردیم پس از معرفی کانکتور شما را با انواع کانکتور و نکات تهیه کانکتور آشنا کنیم تا در زمان خرید این محصول با اطلاعات کامل اقدام به تهیه فرمایید. برای خرید انواع مختلف کانکتور و سوکت کانکتور میتوانید ابتدا مشخصات و ویژگیهای این محصولات را بررسی کنید و سپس آنها را برای خود از طریق سایت جم ترونیک سفارش دهید.
همچنین بخوانید: مدار دیمر چیست؟
سوالات متداول
- انواع اصلی کانکتورها کدامند؟
کانکتور سوکت یاUSB ، کانکتور BNC، کانکتور Rj-45، کانکتور F.
- چه عواملی در انتخاب یک کانکتور مناسب تاثیرگذار است؟
توجه به نوع سیگنال، دقت به ابعاد کانکتور، در نظر گرفتن تعداد پینهای کانکتور، توجه به قابلیت اطمینان کانکتور، توجه به ارتباط برقراری معکوس کانکتور و… از عوامل مهم در انتخاب یک کانکتور مناسب هستند.
- کانکتورهای شبکه چه تفاوتی با کانکتورهای دیگر دارند؟
کانکتور شبکه با دارا بودن طراحی خاص، استانداردهای مشخص و کاربرد ویژه در شبکههای کامپیوتر، از سایر کانکتورها متمایز است.