وبلاگ آموزشی جم ترونیک

آموزش تست دیود شاتکی

تست دیود شاتکی

یکی از اجزای اساسی در مدارهای الکترونیک دیود شاتکی بوده که به‌ دلیل ویژگی‌های خاص نظیر ولتاژ آستانه پایین‌تر نسبت به دیودهای سیلیکونی، سرعت سوئیچینگ بالاتر و تلفات توان کمتر، دارای کاربردهای گسترده‌ای در مدارت سوئیچینگ، مبدل‌های قدرت بالا و مدارهای فرکانس بالا است. تست دیود شاتکی برای اطمینان از عملکرد درست مدار و پیشگیری از بروز مشکلات در حین کار بسیار مهم تلقی می‌شود و نیاز است که با آموزش تست دیود شاتکی به‌ خوبی آشنا باشید تا از سالم بودن دیود شاتکی در مدار اطمینان حاصل کنید.

اگر تمایل دارید که با تست دیود های شاتکی به ‌صورت کامل و جامع آشنا شوید، با ما در جم ترونیک همراه باشید تا شما را با این تست آشنا کنیم. در این مطلب قرار است شما را با نحوه تست دیود شاتکی با مولتی متر آشنا کنیم تا با کمک این دستگاه از سالم بودن دیود شاتکی در مدار خود مطمئن شوید. از دلایل مهم یادگیری روش تست دیود شاتکی این است که با این آموزش شما می‌توانید به ‌صورت مستقل دیودهای شاتکی را تست کرده و از ایجاد اختلال در عملکرد مدار خود جلوگیری کنید.

شما میتوانید برای خرید دیود شاتکی همین حالا روی آن کلیک کنید.

تست دیود چیست؟

پروسه‌ای که در آن می‌توان عملکرد درست یک دیود را بررسی کرد، تست دیود نام دارد؛ زیرا با تست دیود شاتکی و یا هر دیود دیگری می‌توان دیودهای معیوب را شناسایی و از به‌ وجود آمدن هرگونه اختلال در عملکرد مدار پیشگیری کرد.

برای تست دیود های شاتکی مانند دیود معمولی می‌توان از ابزار پرکاربرد مولتی متر بهره برد. برای آموزش تست دیود شاتکی با مولتی متر همراه ما باشید تا گام به گام شما را با این تست و انجام آن با دستگاه مولتی متر آشنا کنیم.

جم ترونیک از جمله بزرگ‌ترین و معتبرترین فروشگاه‌های آنلاین در حوزه قطعات و تجهیزات الکترونیک و رباتیک در سراسر کشور محسوب می‌شود که تمامی محصولات خود را با ضمانت کالا به مشتریان عرضه می‌دارد تا بدون مراجعه حضوری به فروشگاه بتوانند در امنیت کامل خرید کنند.

همچنین بخوانید: دیود شاتکی چیست؟

 

تست دیود شاتکی

نحوه تست دیود شاتکی

نحوه تست دیود شاتکی با مولتی این‌گونه است که باید پراب مثبت مولتی متر را به آند و پراب منفی را به کاتد متصل کرد. حال در حالت بایاس مستقیم اگر ولتاژ آستانه‌ای برابر با 0.3 ولت باشد نشان از این دارد که دیود شاتکی سالم است.

شما می توانید برای خرید مولتی متر با قیمت مناسب کلیک کنید.

در مرحله بعد روش تست دیود شاتکی با مولتی متر جای پراب را عوض کرده و به عدد نمایشگر مولتی متر دقت کنید. اکنون در حالت بایاس معکوس قرار داریم و اگر مولتی متر عدد یک یا OL را به نمایش بگذارد به این معنی بوده که دیود شاتکی ما سالم است.

 

تست دیود شاتکی

جمعبندی

دیود شاتکی یک از انواع پرکاربرد دیود است که برای سالم بودن آن مانند هر دیوید دیگری می‌توان از تست دیود شاتکی استفاده کرد. در این مطلب شما را با آموزش تست دیود شاتکی با مولتی متر آشنا کردیم تا بتوانید به تنهایی این تست را انجام دهید و از بروز هرگونه اختلال در مدارات الکترونیکی خود جلوگیری کنید. تست دیودهای شاتکی مانند دیود معمولی با یک مولتی متر امکان‌پذیر خواهد بود؛ فقط کافی است دیود را از مدار خارج کرده و آن را به مولتی متر وصل کنید. اگر دیود شاتکی سالم باشد، مولتی متر ولتاژی برابر با 0.3 را در حالت بایاس مستقیم نشان خواهد داد. در حالت بایاس معکوس هم اگر مولتی متر عدد یک یا OL را به نمایش بگذارد، یعنی دیود شاتکی سالم است.

همچنین برای تهیه و خرید پل دیود با قیمت مناسب کلیک کنید.

سوالات متداول

  • چگونه می‌توان دیود شاتکی را با مولتی‌متر تست کرد؟

دیود شاتکی را به مولتی متر متصل کنید. اگر در حالت بایاس مستقیم مولتی متر عدد 0.3 را نشان دهد، دیود شاتکی سالم است. در حالت بایاس معکوس نیز زمانی دیود شاتکی سالم است که مولتی متر عدد یک یا OL را نشان دهد.

  • اگر ولتاژ افت دیود شاتکی بالا باشد، چه باید کرد؟

اگر ولتاژ افت دیود شاتکی بالا باشد، یا دیود به اشتباه انتخاب شده و یا اینکه خراب است و برای حل این مشکل باید دیود معیوب را با دیود سالم جایگزین کنید.

  • آیا تست دیود شاتکی به جداسازی آن از مدار نیاز دارد؟

بله. بهتر است برای تست دیود شاتکی و یا هر دیود دیگری آن را از مدار خارج کنید.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *