وبلاگ آموزشی جم ترونیک

آموزش برنامه نویسی آی سی

آموزش برنامه نویسی آی تی

چیپ و یا آی‌سی یکی از المان‌های ضروری در مدارهای الکترونیکی به حساب می‌آید که به‌ عنوان تراشه‌ای در ساختار پردازنده مرکزی (سی‌پی‌یو) مورد استفاده قرار می‌گیرد. جهت عملکرد درست آی‌سی‌ها لازم است شرح وظایف از طریق کدهایی توسط برنامه‌نویس به آی‌سی انتقال یابد تا دستورات لازم اجرا شود. آموزش برنامه نویسی آی سی می‌تواند به کاربران کمک کند تا در مدارهای الکترونیکی وظایفشان را به درستی انجام دهند.

برنامه‌نویسی آی‌سی را با نام IC Programming نیز می‌شناسند. شما می‌توانید با آموزش این نوع برنامه‌نویسی در پروژه‌های مختلف الکترونیکی و صنایع مختلف مشغول به کار شوید. در ادامه اطلاعات کاملی در مورد برنامه نویسی آی سی، فرصت‌های شغلی، فواید و مزایای یادگیری آن آورده‌ایم؛ پس تا انتها با ما همراه شوید.

چیپ یا IC چیست؟

برای اینکه بدانید آموزش برنامه نویسی آی سی چیست لازم است در ابتدا با مفهوم آی‌سی آشنا شوید. IC به مجموعه‌ای از مدارهای الکترونیکی گفته می‌شود که روی صفحه‌ای کوچک و نازک از جنس نیمه‌رسانا تشکیل شده و شامل تعداد بسیار زیادی خازن، ترانزیستور و مقاومت است. این صفحه در بیشتر موارد از جنس سیلیکون ساخته می‌شود. با پردازش ورودی مقادیر خروجی به درستی تولید شده و در اختیار قسمت‌های خروجی قرار می‌گیرد.

مهم‌ترین قطعاتی که در کامپیوترها بر اساس تکنولوژی آی‌سی ساخته می‌شود سی‌پی‌یو یا همان واحد پردازش مرکزی بوده که دارای میلیاردها ترانزیستور است.

همچنین بخوانید: آی سی چیست؟

برنامه نویسی آی سی چیست؟

برنامه‌نویسی آی‌ سی به فرآیندی گفته می‌شود که انتقال برنامه کامپیوتری را روی مدار مجتمع قابل برنامه‌ریزی منتقل می‌کند. در حقیقت برنامه‌هایی که با استفاده از نرم‌افزاری خاص نوشته می‌شود پس از فرآیند کامپایل شدن از کامپیوترها به آی‌سی انتقال می‌یابد. با بررسی آموزش برنامه نویسی آی سی می‌توانید موارد مهمی را به مدار خود بیفزایید.

آموزش برنامه نویسی آی تی

آموزش برنامه نویسی آی سی

برای اینکه بتوانید آموزش برنامه نویسی آی سی را به صورت جامعی بیاموزید باید بدانید که آی‌سی‌ها دارای انواع مختلفی هستند. برخی از آن‌ها مانند مدارهای مجتمع تایمری، تقویت‌کننده و… قابلیت برنامه‌ریزی را ندارند و به منظور خاصی تولید شده‌اند، اما می‌توان برای برخی دیگر برنامه‌نویسی انجام داد. برای آشنایی با انواع برنامه‌نویسی و تفاوت‌ها در ادامه به تعریف برنامه نویسی میکروکنترلر و میکروپروسسور پرداخته‌ایم:

میکروپروسسور‌ها (microprocessor)

به نوعی از آی‌سی‌ها که با پیشرفت صنایع مختلف در مدارهای مجتمع تولید شده‌اند، ریزپردازنده گفته می‌شود که جهت عملکردهایی مانند انتقال داده‌ها به واحدهای سیستم، پردازش، انجام محاسبات منطقی و… به کار می‌روند. برای اینکه بتوانید کارهای مختلف برنامه‌ریزی را در میکروپروسسورها انجام دهید، نیاز به حافظه RAM و سایر المان‌ها دارید.

میکرو کنترلر‌ها (microcontroller)

نوع دیگری از آی‌سی‌ها میکروکنترلر نامیده می‌شوند که از آی‌سی VLSI تشکیل شده و دارای حافظه خواندن، حافظه اصلی، پورت ورودی و خروجی، تایمر، مبدل‌ها و… هستند. این نوع آی‌سی به دلیل وجود المان‌های مختلف قابلیت پردازش را دارد. آموزش برنامه نویسی میکروکنترلر بدین صورت بوده که بایستی از نرم‌افزارهای مخصوص و مناسبی استفاده کرد که آن را با نام IDE می‌شناسند و مخفف کلمه محیط توسعه یکپارچه است.

این نرم‌افزارها جهت نوشتن برنامه‌نویسی الکترونیکی ساخته شده‌اند و آموزش برنامه نویسی آی سی در این محیط بدین صورت است که شما می‌توانید از محیط برای ویرایش کد، نرم‌افزار پروگرمر تشکیل شده از پروتکل JTAG، کامپایلر‌، رابط گرافیکی و ابزارهایی جهت توسعه نرم‌افزار استفاده کنید. محبوب‌ترین نرم‌افزارها عبارتند از:

  • نرم افزار Atmel Studio
  • نرم افزار Keli
  • نرم افزار CodeVisionAVR

برای مشاهده قیمت و خرید میکروکنترلر و پروسسور کلیک کنیئ.

آموزش برنامه نویسی آی تی

برنامه نویسی میکروکنترلر

برای آموزش برنامه نویسی آی سی لازم است در ابتدا از زبان برنامه‌نویسی مطابق با برنامه مدنظرتان استفاده کنید و برنامه را در محیط ویرایش کد بنویسید. این برنامه توسط کامپایلر به حالت صفر و یک یا همان زبان ماشین تبدیل می‌شود تا برای سخت‌افزار قابل درک شدن و خواندن باشد. پس از کامپایل شدن روی آی‌سی آپلود می‌شود. پروگرمرها نیز دستگاهی هستند که برای نوشتن اطلاعات روی تراشه‌های سخت‌افزاری مورد استفاده قرار می‌گیرند.

برنامه نویسی میکرو در برخی مواقع ممکن است قبل از تولید برد الکترونیکی انجام شده و طراح برد متناسب با عملکردی که برد دارد برنامه‌ای مناسب برای آی‌سی بنویسد. برخی از نرم‌افزارها نیز قابلیت ایمپورت شدن فایل کد برای آی‌سی را دارند که جهت تولید بردها و مدار قابل استفاده هستند.

مزایا و فواید یادگیری برنامه نویسی آی‌سی

با آموزش برنامه نویسی آی سی و سپس پیاده‌سازی آن می‌توان عملکردهای مختلف و پیچیده‌ای را اجرا کرد. با استفاده از این روش امکان پردازش و محاسبات زیادی با روشی دلخواه در دستگاه‌های الکترونیکی وجود دارد.

برنامه نویسی میکروکنترلر باعث شده است که یک آی‌سی توانایی پردازش مختلف را در زمان‌های متفاوت و ورودی‌های مختلف داشته باشد و دیگر نیازی به تعداد زیادی آی‌سی جهت انجام پردازش‌ها نخواهید داشت؛ بدین ترتیب تراکم بردهای الکترونیکی افزایش یافته و سایز دستگاه‌های الکترونیکی کمتر شده است.

برای تهیه و خرید آی سی کلیک کنید.

فرصت‌های شغلی و کاربردهای برنامه‌نویسی آی‌سی

برنامه‌نویسی آی‌سی نقش بسیار مهمی در طراحی و توسعه مدارهای الکترونیکی دارد و با افزایش تقاضا دستگاه‌های مختلف، نیاز به افرادی که آموزش برنامه نویسی آی سی را به صورت کامل گذرانده‌اند، بیشتر می‌شود. در ادامه‌ فرصت‌های شغلی را در زمینه‌های مختلف آورده‌ایم:

  1. طراح مدارهای مجتمع

این افراد با توسعه مدارهای مجتمع می‌توانند در شرکت‌های مختلف طراحی الکترونیکی و استارت‌آپ‌های فناوری مشغول کار شوند.

  1. مهندس تست و اعتبارسنجی (Test and Validation Engineer)

با ارزیابی عملکرد آی‌سی‌ها و تحلیل نتایج می‌توانند در مراکز تحقیقاتی و شرکت‌های خدمات مهندسی کار کنند.

  1. مهندس پیاده‌سازی (Implementation Engineer)

با پیاده‌سازی طرح‌های مدار مجتمع روی تراشه‌های فیزیکی و مصرف انرژی در شرکت‌ها و کارخانجات الکترونیکی مشغول به کار شوند.

  1. توسعه‌دهنده نرم‌افزار

این افراد برنامه‌نویسی انجام می‌دهند تا با سخت‌افزار سازگار باشند و در شرکت‌های مختلف می‌توانند کار کنند.

آموزش برنامه نویسی آی تی

جمع‌بندی

آی‌سی‌ها یکی از اجزای مهم در صنعت و مدارهای مجتمع هستند و با پیشرفت تکنولوژی آی‌سی‌ها نیز کارایی بهتری را ارائه می‌دهند. خوشبختانه امروزه امکان برنامه‌ریزی آی‌سی نیز فراهم شده است تا افراد بتوانند با آموزش برنامه نویسی آی سی و استفاده از آن تأثیرات بسزایی را در زندگی خود و تجهیزات مختلف مشاهده کنند. برنامه‌نویسی از طریق روش‌های مختلف و نرم‌افزارهای متعددی انجام می‌شود که با یادگیری آن می‌توانید کارهای مفیدی انجام دهید.

برای برنامه‌نویسی لازم است با زبان مدنظرتان در محیط ویرایش کدی را بنویسید تا با استفاده از کامپایلر به حالت صفر یا یک تبدیل شود. در مرحله بعدی اطلاعات روی آی‌سی آپلود خواهد شد. این اطلاعات کمک جامعی به افراد برای استفاده از دستگاه‌هایی با ویژگی‌های خاص می‌کند.

شما می توانید برای خرید قطعات الکترونیکی به سایت جم ترونیک مراجعه کنید.

سوالات متداول

  • چه فرصت‌های شغلی برای افرادی که برنامه‌نویسی آی‌سی را بلدند، وجود دارد؟

با آموزش برنامه نویسی آی سی می‌توان به‌ عنوان طراح مدارهای مجتمع، توسعه‌دهنده نرم‌افزار و… مشغول به کار شد.

  • چه مهارت‌ها و دانش‌های پیشینه برای یادگیری موفق برنامه‌نویسی آی‌سی ضروری است؟

برای اینکه بتوانید برنامه‌نویسی آی‌سی را انجام دهید، بایستی به یک زبان برنامه‌نویسی C، C++ یا Assembly و دانش الکترونیک آشنا باشید.

  • چه منابع آموزشی برای شروع به یادگیری برنامه‌نویسی آی‌سی توصیه می‌شود؟

جهت یادگیری آی‌سی منابع زیادی وجود دارند که شامل گذراندن دوره‌های آنلاین، مقالات آموزشی و کتاب‌ها هستند.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *