وبلاگ آموزشی جم ترونیک

وایرشو چیست؟ انواع وایرشو و کاربرد آنها

یکی از کاربردی‌ترین لوازم در کارهای الکتریکی یا برق‌کشی ساختمان‌ها، وایرشو نام دارد. در پاسخ به این سوال که وایرشو چیست، باید گفت این قطعه به ‌منظور اتصال کابل‌ها به وسیله برقی و حفاظت و جلوگیری از برق‌گرفتگی به‌ کار می‌رود. به‌ عنوان مثال در سیم‌کشی ساختمان‌ها و در روش روکار، برای حفاظت بیشتر از وایرشو استفاده می‌کنند.

به واسطه این قطعه می‌توان نصبی بسیار آسان و امن و مطمئن در ترمینال داشت. همچنین با داشتن مزایای دیگر نظیر اتصال ایمن، عدم نیاز به چسب برق، قیمت مناسب و بالا رفتن ایمنی کار، تقاضا برای خرید بسیار زیاد است. اگر شما هم برای فعالیت‌های خود به وایرشو نیاز دارید، می‌توانید انواع مدل‌های آن را در طرح و رنگ و جنس مختلف از وب سایت جم ترونیک تهیه کنید و ضمن داشتن‌ تنوع بالا برای انتخاب، قیمت مناسب‌تر برای آن بپردازید. علاوه بر این از دیگر امکانات سایت نظیر ارسال سریع، خدمات پس ‌از فروش و مشاوره با کارشناسان نیز می‌توانید بهره‌مند شوید.

 وایرشو چیست؟

پیش ‌از بررسی انواع وایرشو و کاربردهای آن، ابتدا با هم ببینیم که وایرشو چیست. این وسیله یکی از مهم‌ترین ابزارها در اتصالات الکتریکی محسوب می‌شود که از آن به هدف اتصال ایمن سیم به ترمینال یا دیگر تجهیزات استفاده می‌کنند. به‌ طور کلی یک وایرشو شامل بدنه فلزی کوچک با چندین سر متصل‌کننده است که در مواردی امکان دارد یک مهره برای اتصال به دستگاه الکترونیکی نیز داشته باشد. این قطعه می‌تواند از پخش شدن رشته‌های سیم جلوگیری کرده و همچنین میزان برق‌گرفتگی را به مقدار زیادی کاهش دهد.

وایرشو چیست

 کاربرد وایرشو

کاربرد وایرشو بسیار متنوع است و عملاً حضور آن را در هر جا که سیم وجود داشته باشد می‌بینیم؛ اما بیشترین کاربرد این قطعه در موارد زیر به چشم می‌خورد:

 اتصال ایمن سیم

یکی از کاربردهای وایرشو برای اتصال ایمن سیم‌ها به ترمینال یا تجهیزات مختلف است. این اتصال‌دهنده از اتصال کوتاه جلوگیری کرده که در نهایت منجر به بهتر شدن هدایت الکتریکی، ایمنی و عملکرد آن سیستم خواهد شد.

 مدیریت و سازمان‌دهی کابل‌ها

به ‌طور کلی در هر سیستم الکتریکی کابل‌های زیادی برای اتصال به ‌کار می‌رود و وایرشو این امکان را خواهد داشت که کابل‌ها و سیم‌های بسیار متعدد را در یک دسته کاملاً مرتب نگه‌ دارد. این کاربرد از آشفتگی جلوگیری کرده و باعث افزایش نظم و چیدمان در سیم‌ها می‌شود.

 حفاظت از کابل‌ها

از دیگر کاربردهای این قطعه می‌توان به حفاظت از کابل‌ها در مقابل انواع آسیب‌های فیزیکی اشاره داشت، در این ‌صورت عمر مفید کابل نیز افزایش پیدا می‌کند.

 کاربرد در صنایع مختلف

از وایرشو در صنایع بسیار مختلف و متنوعی استفاده می‌شود، به‌ عنوان مثال حضور آن را در صنعت خودروسازی، الکترونیک، مخابرات و ساختمان‌سازی به ‌وفور می‌بینیم. همچنین از آن برای اتصال کابل‌های داخل انواع دستگاه‌های الکترونیکی همچون تلویزیون، کامپیوتر، روتر و حتی دستگاه موبایل استفاده می‌شود که عملاً بدون حضور آن امکان خرابی اتصالات و یا حتی از دست رفتن کارایی دستگاه وجود دارد.

در صنعت خودروسازی برای اتصال کابل‌های برقی داخل خودرو به ‌کار می‌رود و نقش بسیار مهمی در جلوگیری از آتش‌سوزی خواهد داشت. علاوه‌ بر این در صنعت مخابرات هم کابل‌های بسیاری را به‌ هم متصل می‌کند تا امکان انتقال اطلاعات از یک مکان به مکان دیگر امکان‌پذیر شود.

همچنین بخوانید: فیوز چیست

وایرشو چیست

 نحوه کارکرد و استفاده از وایرشو

در ادامه بررسی آن ‌که وایرشو چیست، به نحوه کارکرد و استفاده از آن می‌پردازیم. دقت داشته باشید که در استفاده قسمت عایق این قطعه و سیم برق روی‌ هم قرار گرفته و قسمت هادی بر روی بخشی که سیم لخت است قرار می‌گیرد. اگر می‌خواهید این اتصال را انجام دهید، به یک سیم‌لخت‌کن نیاز دارید تا بتوانید قسمت دیگر سیم را آماده کنید؛ اما مراحل به شرح زیر هستند:

 آماده‌سازی سیم

همان‌طور که گفتیم در قدم اول باید سیم را آماده کنید. بدین صورت که آن را به ‌اندازه‌ مورد نیاز خود برش دهید و قسمت انتهایی آن را از عایق جدا کنید تا سیم‌ها نمایان شوند.

 انتخاب وایرشو مناسب

نمونه‌های مختلفی از وایرشو در ابعاد و مدل‌های متفاوت وجود دارد، این‌ که کدام مدل را انتخاب می‌کنید با توجه به سیم تعیین خواهد شد. پس با در نظر گرفتن قطر و نوع سیم و همچنین نوع وایرشو که روکش‌دار باشد یا بدون روکش، تک یا دوبل، آن را انتخاب کنید.

 قرار دادن وایرشو روی سیم

در مرحله بعدی نوبت به قرار دادن قطعه بر روی سیم می‌رسد. نحوه قراردهی نیز بدین صورت است که قسمت عایق وایرشو روی عایق سیم و قسمت هادی آن روی سیم برهنه قرار می‌گیرد.

 پرس کردن

پس ‌از اطمینان از اتصال و قرارگیری مناسب، با استفاده از ابزارهای پرس، سیم و وایرشو را به‌ هم متصل و یکی کنید.

 اتصال به ترمینال

در مرحله بعدی نیز سیم را به ترمینال یا حتی دیگر دستگاه مورد نظر خود متصل کنید و مطمئن شوید که این اتصال به ‌درستی صورت‌ گرفته است.

برای خرید ترمینال کلیک کنید.

وایرشو چیست

 انواع وایرشو

در این قسمت از بررسی آن که وایرشو چیست به انواع آن می‌پردازیم.

وایرشو تکی

وایرشو یا همان سر سیم تکی جزو رایج‌ترین و ساده‌ترین انواع محسوب می‌شود که از لحاظ ظاهری سیم به حالت دایره درمی‌آید. این نمونه در کاربردهای سبک نظیر تجهیزات باغبانی یا بالابرهای کوچک مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 وایرشو دوتایی

نمونه‌ کمی پیشرفته‌تر، سر سیم دوتایی بوده که در آن دو تکه سیم به حالت دایره درمی‌آیند. از این نمونه برای بالابرهای بزرگ یا تجهیزات سنگین‌تر استفاده می‌کنند.

وایرشو چندتایی

این نمونه قابلیت نگهداری بیش ‌از دو تکه سیم را دارد و آن‌ها را به حالت دایره‌ای نگه خواهد داشت. کاربردهای آن برای فعالیت‌های دریایی و تجهیزات خیلی سنگین است.

وایرشو گرد

این مدل یک شیار درونی به شکل دایره داشته که سیم را به فرم گرد نگه می‌دارد.

وایرشو شو شیاردار

و نوع دیگر از انواع وایرشو، نمونه شیاردار آن است که سیم با استفاده از شیار درونی به شکل دایره نگه‌ داشته می‌شود.

همچنین بر اساس روکش، این قطعه به سه دسته تکی، روکش‌دار، دوبل روکش‌دار و بدون روکش تقسیم‌بندی می‌شود. در نمونه تکی نیاز است که سیم به‌ اندازه‌ کافی لخت شود تا بتوان آن را به قسمت پلاستیکی نصب کرد. نمونه دوبل روکش‌دار، دارای قسمت پلاستیکی مخروطی ‌شکل بوده تا سیم به‌ راحتی در آن قرار گیرد و نمونه بدون روکش هم همان‌گونه که از نامش مشخص است، از روکشی برخوردار نیست.

همچنین بخوانید: کانکتور پیچی چیست

وایرشو چیست

 جنس وایرشو از چیست؟

حال به بررسی آن ‌که جنس وایرشو چیست می‌پردازیم. این قطعه علاوه بر تقسیم‌بندی ظاهری بر اساس جنس نیز دسته‌های مختلفی دارد که رایج‌ترین آن‌ها به شرح زیر هستند:

 مس

از آنجایی ‌که مس هدایت الکتریکی بالا و مقاومت کم دارد، یکی از گزینه‌های بسیار مناسب در ساخت این قطعه محسوب می‌شود.

 برنج

برنج هم به واسطه داشتن مقاومت در مقابل خوردگی و هدایت الکتریکی مناسب، در ساخت وایرشو حضور دارد.

از دیگر فلزات می‌توان به آهن، آلومینیوم و استیل اشاره داشت. در کنار این فلزات برای افزایش ایمنی و جلوگیری از تماس مستقیم فلز، انواع وایرشو دارای روکش‌هایی هستند که از جنس نایلون یا پی وی سی ساخته می‌شوند.

 راهنمای انتخاب وایرشو

در خرید این قطعه باید به نکات مختلفی توجه داشت که در این قسمت به برخی از آن‌ها می‌پردازیم:

 قطر سیم و نوع آن

از آنجایی‌ که وایرشوها در انواع مدل‌ها و نمونه‌های مختلف در بازار موجود هستند، باید نمونه‌ای را انتخاب کنید که از لحاظ قطر و همچنین نوع سیم، با سیم شما سازگاری کافی داشته باشد. برای مثال سیم‌های مسی و آلومینیومی وایرشو مخصوص به خود را دارد.

 نوع روکش

از دیگر فاکتورها برای انتخاب این قطعه انتخاب نوع روکش است که می‌توانید نمونه روکش‌دار یا بدون روکش را تهیه کنید.

 کاربرد خاص

بسته به کاربرد خاص ممکن است به وایرشو تکی یا دوبل نیاز داشته باشید که بر اساس نوع قطعه‌ای الکترونیکی یا دستگاه شما انتخاب می‌شود.

 استاندارد و کیفیت

در خرید این محصول حتماً به برند تولیدکننده، استانداردهایی که رعایت کرده و کیفیت محصول توجه داشته باشید. هر چه این موارد بهتر باشد، بدون شک کیفیت وایرشو خریداری‌شده بالاتر بوده و همچنین ایمنی و عمر مفید آن نیز بیشتر می‌شود، علاوه ‌بر این از خرابی اتصالات نیز جلوگیری می‌کند.

 ابزار پرس مناسب برای نصب

وایرشو حتماً به یک ابزار پرس مناسب نیاز دارد، پس اگر این وسیله را ندارید در هنگام خرید ابزار پرس آن را نیز تهیه کنید.

به‌ طور کلی با دانستن اطلاعات گفته شده در رابطه با آن ‌که وایرشو چیست و چه انواعی دارد، می‌توانید قطعه مورد نظر را متناسب با نیاز خود انتخاب کرده و از آن استفاده کنید.

شما می‌توانید برای خرید سرسییم و وایرشو از جم ترونیک اقدام نمایید.

 سوالات متداول

  1. آیا وایرشوها در برابر رطوبت و دما مقاوم هستند؟

بله این قطعه به‌گونه‌ای طراحی ‌شده که به واسطه روکش پی وی سی و نایلونی خود در مقابل رطوبت و دما مقاومت خیلی خوبی از خود نشان می‌دهد.

  1. چگونه می‌توان کیفیت وایرشو را ارزیابی کرد؟

برای بررسی کیفیت این قطعه با توجه به مواد سازنده و رعایت استانداردها می‌توان تا حدودی ویژگی‌های آن را مورد ارزیابی قرار داد.

  1. آیا استفاده از وایرشو همیشه الزامی است؟

استفاده از این قطعه همیشه الزامی نیست؛ اما حضور آن در بسیاری از موارد برای بهبود ایمنی و کیفیت اتصالات الکتریکی توصیه می‌شود.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *