وبلاگ آموزشی جم ترونیک

برد آموزشی میکروکنترلر avr

میکروکنترلر AVR چیست؟

بردهای آموزشی میکروکنترلرها مدارات یادگیری هستند که به شکل منبع باز ارائه شده و به دانشجویان کمک می‌کنند تا الکترونیک را با زبانی ساده و متفاوت بیاموزند. برد آموزشی میکروکنترلر avr نوعی کیت آموزشی به حساب می‌آید که قطعات الکترونیکی مانند سنسور، نمایشگر، موتور و… روی برد آموزشی پردازنده‌ای قرار می‌گیرد تا تمام سخت‌افزار و قطعات راه‌اندازی شوند و با آن‌ها ارتباط برقرار کنند.

در این کیت‌ها برای کنترل قطعات از یک میکروکنترلر AVR استفاده می‌شود تا بردهای آموزشی روشی آسان برای یادگیری را ارائه دهند. این روش به کاربران کمک می‌کند تا بدون نیاز به دانش طراحی سخت‌افزار بتوانند با سخت‌افزارها کار کرده و ایده‌های خود را اجرا کنند. در ادامه به بررسی میکروکنترلرهای avr پرداخته‌ایم، اگر قصد خرید برد آموزشی avr را دارید پیشنهاد می‌کنیم تا انتها با ما همراه شوید.

جهت خرید میکروکنترلرهای avr با بهترین قیمت کلیک کنید.

میکروکنترلر AVR چیست؟

میکروکنترلر یک چیپ الکترونیکی و یا مدار مجتمع است که دارای حافظه رم، رام، سی‌پی‌یو و تعدادی ورودی و خروجی بوده که قابلیت برنامه‌ریزی دارد. این قطعات همانند میکروکامپیوتری هستند که در انواع مختلف و مصارف گوناگون ساخته می‌شوند تا متناسب با مصارف خاص به کار روند. کاربر می‌تواند میکروکنترلر را به صورتی برنامه‌ریزی کند که طبق برنامه در شرایط خاص ورودی و خروجی مناسبی اتفاق بیفتد.

برای یادگیری برد آموزشی میکروکنترلر avr در ابتدا لازم است با تاریخچه خانواده میکروکنترلرها آشنا شوید. میکروکنترلرها به صورت 8 بیتی هستند و طراحی آن در سال 1996 بر پایه معماری تغییر یافته بوده و سپس توسط شرکت Atmel وارد بازار شده است. تاکنون در پروژه‌های مختلفی از این میکروکنترلرها استفاده کرده‌اند تا تحقیقات و کارهای تجاری به درستی انجام شوند. AVRها در سری‌های مختلفی ارائه شده‌اند و شناخته‌ترین آن‌ها شامل Attiny، AtXmega و Atmega هستند. امروزه AVRهای مختلفی با سری‌های متنوع، توان‌های پردازشی، سرعت پردازش و ظرفیت‌های حافظه‌ای در بازار موجود بوده و کارایی گسترده‌ای را ارائه می‌دهند.

ویژگی‌های برد آموزشی میکروکنترلر AVR

برد آموزشی avr با هدف آموزش طراحی شده‌اند و دارای ساختاری ماژولار هستند. در طراحی این برد تلاش شده است تا قسمت‌های موجود به صورت واحد مستقلی در نظر گرفته شوند تا کاربر بتواند با در نظر داشتن نیاز به واحد مختلف جهت استفاده از پایه میکروکنترلرها برنامه‌ریزی کند.

به‌کارگیری برد آموزشی میکروکنترلر avr به افراد کمک کرده است تا به تنهایی بتوانند اقدام به طراحی برد کنند و محدودیتی در استفاده از پایه‌های میکروکنترلر و نحوه سیم‌بندی نداشته باشند. در طراحی برد از قطعات کاربردی استفاده شده است تا در پروژه‌های مختلف به کار رود؛ به همین دلیل با راه‌اندازی هر قسمت از برد و ترکیب آزمایشات می‌توانید تست‌های اولیه در پروژه کاربری را اجرا کنید. در زیر برخی از ویژگی‌های بردهای آموزشی میکروکنترلر avr را آورده‌ایم که عبارتند از:

  • امکان دسترسی به تمام پایه‌های میکروکنترلر
  • مجزا بودن واحدهای موجود روی برد
  • تصمیم‌گیری کاربر جهت انتخاب و نحوه استفاده از پایه‌ها
  • دسترسی به ولتاژ مناسب روی برد
  • دارای LED و کلیدهایی با قابلیت تنظیم
  • دارای صفحه ماتریسی جهت ایجاد اینتراپت
  • دارای تراشه جهت اسکن صفحه کلید ماتریسی
  • سنسوری برای تشخیص روشنایی نور در محیط
  • تراشه حافظه خارجی
  • سوکت کارت حافظه
  • ماژول بلوتوث

برای خرید انواع میکروکنترلر با بهترین کیفیت کلیک کنید.

اهمیت استفاده از برد آموزشی میکروکنترلر AVR

اهمیت استفاده از برد آموزشی میکروکنترلر AVR

از سریع‌ترین روش‌های آموزش میکروکنترلرها به‌کارگیری بردهای آموزشی است که بدون اتلاف وقت می‌توانید بخش سخت‌افزار را بر روی برنامه‌نویسی راه‌اندازی کرده و با سایر قسمت‌های مختلف میکروکنترلر آشنا شوید و در نهایت برنامه مورد نیازتان را طراحی کنید. همچنین، پس از تکمیل برنامه برد آموزشی avr می‌توانید از سخت‌افزار الگوبرداری کرده و سخت‌افزار مدنظر خود را اجرا و پیاده‌سازی کنید. اهمیت استفاده از بردهای آموزشی علاوه ‌بر موارد گفته شده شامل بهره‌مندی از امکانات مختلف برای اجرا در پروژه‌های حرفه‌ای است.

میکروکنترلرها دارای بسته‌های مختلفی هستند که در برخی از آن‌ها برای نصب راهی از طریق سطح طراحی شده در نظر می‌گیرند و در برخی دیگر از راه سوراخ استفاده می‌شود. برد آموزشی میکروکنترلر avr دارای 8 تا 100 پین هستند که اگر AVR بالای 64 پین باشد، تنها نصب روی سطح خواهد بود. ریزپردازنده‌های رایانه‌ها 32 بیت و یا 64 بیتی هستند و می‌توانند اطلاعات را به صورت قطعه‌هایی با 32 بیت یا 64 بیت پردازش کنند. میکروکنترلرهای AVR ساده‌تر از رایانه‌ها بوده و پهنای گذرگاهی 8 بیتی دارند.

جهت خرید و قیمت آی سی و مشاهده و خرید فیوز در انواع مختلف با بالاترین کیفیت موجود در جم ترونیک کلیک کنید.

 

 را شرح دهید. اگر تصویر کاملا تزئینی است، این را خالی رها نمایید.

انواع پروژه‌های قابل انجام با برد آموزشی میکروکنترلر AVR

پس از اتصال تغذیه به بردهای آموزشی میکروکنترلر avr تمامی قطعات برد راه‌اندازی شده و میکروکنترلر با تست قطعات و فیدبک گرفتن از نحوه عملکرد قطعات وضعیت را بر روی ال‌سی‌دی نمایش می‌دهد. در مرحله بعدی میکروکنترلر عملکرد سخت‌افزار را به کاربر نشان داده و طبق تعریف برنامه سخت‌افزارهایی مانند سرعت، تغییر عکس یا متن LCD کارکتری، LCD گرافیکی، تغییر وضعیت ال‌ای‌دی و… را با سرعتی بالا کنترل می‌کند. پرو‌ژ‌ه‌هایی که می‌توان با استفاده از برد آموزشی میکروکنترلر avr انجام داد شامل موارد زیر هستند:

  • طراحی و ساخت تایمر دیجیتالی که دارای نمایشگر باشد.
  • ساخت سیستمی جهت اندازه‌گیری دمای محیط که در صورت خارج شدن از محدوده هشدار دهد.
  • با استفاده از میکروکنترلرها می‌توان سیستمی جهت کنترل شدت نور محیط ساخت.
  • طراحی سیستم قفل الکترونیکی که در این شرایط با وارد کردن کد عبور درب باز می‌شود.
  • ساخت یک ربات که توانایی دنبال کردن خط سیاه را روی زمینه سفید دارد.

جمع‌بندی

میکروکنترلرهای AVR از محصولات قدرتمند و مهم در صنعت الکترونیک هستند که در شرکت Atmel ساخته شده‌اند. از مهم‌ترین کاربردهای این قطعات می‌توان به پروژه‌ها و تحقیقات مختلف در زمینه الکترونیک اشاره کرد. برنامه‌نویسی در میکروکنترلرها به زبان بیسیک و C بوده که برای هر کدام کامپایلرهایی وجود دارد. برد آموزشی میکروکنترلر avr به‌ عنوان مدارهای آموزشی ساخته شده‌اند که به شکل منبع باز بوده و الکترونیک را به شیوه‌ای آسان آموزش می‌دهند.

این بردها کیت آموزشی محسوب می‌شوند که شامل سنسور، موتور، نمایشگر و… بوده و روی برد آموزشی پردازنده قرار می‌گیرند تا تمام قطعات و سخت‌افزارهای راه‌اندازی شده با آن‌ها ارتباط برقرار کنند. با خرید برد آموزشی avr کاربران می‌توانند بدون نیاز به دانش طراحی سخت‌افزار ایده‌های خود را به مرحله پیاده‌سازی برسانند. جم ترونیک یکی از بزرگ‌ترین عرضه‌کننده‌های محصولات الکترونیکی به شما کمک می‌کند تا بتوانید بردهای آموزشی را با بهترین قیمت خریداری کنید.

سوالات متداول

  • هنگام خرید یک برد آموزشی میکروکنترلر AVR چه مواردی را باید در نظر داشته باشیم؟

در هنگام خرید برد آموزشی لازم است به موارد مختلفی مانند نوع برد متناسب با پروژه، توجه به سنسور و تراشه‌ها، تعداد پین و… توجه کنید.

  • برای یادگیری استفاده از برد آموزشی میکروکنترلر AVR چه مهارت‌هایی لازم است؟

زبان برنامه‌نویسی C، نرم‌افزار شبیه‌ساز پروتئوس و… .

  • چه منابع آموزشی و پروژه‌های عملی برای برد آموزشی میکروکنترلر AVR توصیه می‌شود؟

استفاده از مقالات، کتاب‌های تخصصی، کمک از افراد متخصص و کارشناسان، دوره‌های آموزشی، کتابخانه آنلاین و… می‌تواند در پروژه‌های عملی به شما کمک کنند.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید